بیانیه همایش مدیران آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه/دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور

انتشار محتوا: ۱۵ تیر ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۲۹:۲۲ قبل از ظهر

بیانیه پایانی همایش مدیران آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه های علوم پزشکی

چنین فضل ازسوی یکتا خداست که داناییش بس همه خلق راست

در راستای اجرای ماده 74 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور، با موضوع توسعه و استقرار نظام سلامت الکترونیکی و با عنایت به منویات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به منظور بهره برداری از فناوری های نوین و اقتصاد دانش بنیان در ارائه خدمات سلامت، با استعانت از لطف و عنایت خداوند متعال و به منظور ارائه خدمات الکترونیک در حوزه سلامت کشور و با هدف یکپارچه سازی در مدیریت دانش و اطلاعات حوزه سلامت، همایش مدیران دانشگاه ها، دانشکده ها و سازمان های تابعه وزارت بهداشت در تاریخ 12/04/1401، با حضور مقام عالی وزارت، معاون محترم توسعه مدیریت منابع و برنامه ریزی، مدیران ارشد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و مدیران محترم مراکز آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه های علوم پزشکی تشکیل گردید.

ما مدیران مراکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه ها، دانشکده ها و سازمان های تابعه وزارت بهداشت برآنیم با استناد به اسناد بالادستی به ویژه سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، در راستای دسترسی عادلانه به خدمات سلامت و اولویت های برنامه "تحول دولت مردمی" و "طرح عدالت و تعالی نظام سلامت"، ضمن بالا بردن توان علمی و عملی در ارتباط با پرونده الکترونیک سلامت و نظام سلامت الکترونیکی کشور، تلاش و همکاری لازم به منظور استقرار این نظام را در دانشگاه متبوع صرف نماییم و نسبت به انجام و تسهیل فعالیت های مربوطه با محوریت موارد ذیل با مشارکت همکاران فرهیخته، توانمند و دلسوزمان متعهد می­شویم:

1. مدیران فناوری اطلاعات دانشگاه ها، دانشکده ها و سازمان های تابعه وزارت بهداشت خود را ملزم به پایبندی به قانون، رعایت اخلاق حرفه ای و شفافیت در همه فعالیت های مرتبط می دانند.

2. مدیران فناوری اطلاعات خود را مکلف به پیگیری رفع مشکلات خود در سطح استان از کلیه مراجع ذیصلاح استانی، به ویژه مدیران کل فناوری اطلاعات استان ها و ارائه پیشنهادات و بهینه سازی بستر فناوری اطلاعات برای ارائه خدمات سلامت به خصوص در مناطق کمتر توسعه یافته می دانند.

3. با توجه به افزایش تهدیدات سایبری، ارتقاء وضعیت امنیتی زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری از اولویت های بالا می باشد لذا برنامه ریزی و سرمایه گذاری بیشتری را در این حوزه لازم و ضروری میدانیم.

4. با توجه به جمع آوری حجم زیادی از داده ها و اطلاعات قریب به بیست سال طی سنوات گذشته، در دانشگاه های علوم پزشکی و ارزش مادی و معنوی آنها، سرمایه گذاری برای حفظ آنها و استانداردسازی مراکز داده دانشگاه ها و همچنین برنامه ریزی برای ایجاد مراکز داده پشتیبان را برای مدیریت بحران های احتمالی و پدافند غیر عامل را ضروری میدانیم .

5. با عنایت به تحریم های ظالمانه معاندین در همه حوزه ها و از جمله حوزه سلامت، سرمایه گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و حمایت از محصولات نوآورانه دانش بنیان را برای خدمات رسانی به کلیه حوزه های سلامت ضروری میدانیم.

6. نقش حاکمیتی و کلیدی نیروی انسانی متخصص حوزه فناوری اطلاعات در نظام سلامت و توجه ویژه به آزمون های استخدامی و مزایای کارکنان این حوزه را به عنوان اولویتهای نظام سلامت نیازمند توجه ویژه میدانیم

7. اصلاح و ارتقاء نظام ثبت اطلاعات و فرآیند های بیمارستانی تشکیل پرونده الکترونیک سلامت بیمار را در اولویت های استقرار نظام سلامت الکترونیکی است و از هیچ تلاشی در این راستا فروگذار نخواهیم بود.

8. تلاش در راستای بومی سازی پرونده الکترونیک شهروندان و ایجاد سیستم های انبارداده و گزارشات مدیریتی از داده های تجمیع شده به منظور استقرار حکمرانی داده ها در نظام اطلاعات سلامت از نیازهای ضروری نظام سلامت بوده و این مهم را در اولویت های فعالیت خود قرار خواهیم داد.

9. وضعیت فعلی در وجود سامانه های متعدد بدون معماری یکپارچه و عدم تعامل اطلاعاتی آنها با یکدیگر، مانعی بزرگ در جمع آوری اطلاعات به روز و کامل و استفاده بهینه از منابع میباشد. در این راستا همکاران حوزه فناوری اطلاعات دانشگاه ها، تلاش خود را در راستای به روز رسانی و یکپارچه سازی سامانه های متعدد موجود در سراسر کشور مبذول می نمایند و در راستای ارتقاء امنیت زیرساخت های تجهیز شده تلاش مضاعفی را معمول خواهند داشت.

طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس